Over Olga

De toekomstige economie is duurzaam en sociaal, daar ben ik van overtuigd. De transitie daar naartoe gaat, net als alle veranderingen, met horten en stoten. Een belangrijk onderdeel van deze transitie in mijn optiek is communiceren over de gerealiseerde innovaties om zo het vliegwiel aan het draaien te krijgen. Want hoe meer men beseft wat er in de eigen achtertuin gebeurt, des te motiverender dit kan werken om zelf ook een stap (of twee) te zetten.

‘Als je perceptie verandert, verandert alles’

Vaak hoor ik ‘oh dat wist ik helemaal niet!’ En nee, ik wist het ook niet totdat ik het wist… Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat er in de eerste lockdown in Nederland 1 miljard aardappelen zijn vernietigd (mei 2020) omdat ze over waren doordat er minder geconsumeerd werd. 1 miljard. Een hoeveelheid die niet te bevatten is, en een verspilling die niet te accepteren is. Hadden we daar niet iets slimmers mee kunnen doen? Vast! Want we hebben ons ontwikkeld tot een intellectueel en technologisch niveau waarbij we voor iedereen ter wereld in onderdak, levensonderhoud en gezondheid zouden kunnen voorzien. 

Ik wil bijdragen aan die duurzame toekomst en innovatie en samenwerking stimuleren. Daarom zal ik vanuit BBENG bedrijven en projecten adviseren over hun communicatie en begeleiden bij diverse vraagstukken in het verlengde van dit thema. Het telkens opnieuw in een onbekend onderwerp duiken geeft mij enorm veel energie. Het vervolgens weer delen van die kennis ook, want elke keer dat iemand zegt ‘goh dat wist ik helemaal niet’ zijn we weer een stap verder! :)

Ik ben dol op allerlei feiten en weetjes; uit nieuwsgierigheid lees, kijk en luister ik van alles. Om het hoofd dan weer even te legen, stap of fiets ik het bos van woonplaats Zuidlaren in. En wat bij dit alles nooit ontbreekt is muziek; van de Stones tot en met Stromae. Meer weten? Vraag het me gerust! De enige vraag waar ik eigenlijk geen antwoord heb is 'wat is je favoriete muziek?'

Benieuwd naar mijn projecten?

Bekijk ze hier onder!

Sparren met Olga? Neem contact op!