Reuring en beweging tijdens het Business festival

Reuring en beweging in Drenthe!

 

Afgelopen week was het zover: de vierde editie van het Business Festival. Een event waar meer dan tien Drentse netwerkclubs, organisaties en gemeenten aan meedoen. Samen zorgen voor reuring en beweging, dat was het thema én doel!

Voordat het feest kon losbarsten was het voor de organisatie lange tijd spannend. Het weer was namelijk ook behoorlijk in beweging. Elke 10 minuten buienradar checken, noodscenario’s bedenken…maar uiteindelijk toch besluiten het door te laten gaan. Gelukkig zijn de hele avond alle stevige buien om de feestlocatie heen gedreven en werd het weer beter en beter.

Met meer dan 220 aanwezigen werd het vervolgens een geslaagde aftrap van het zomerseizoen! Wat mij persoonlijk opviel was de mooie mix in het publiek, zowel in leeftijd als achtergrond, type organisatie en locatie. Zoals gedeputeerde Henk Brink het bij de opening mooi verwoorde: ‘ga eens een keer staan bij iemand die je nog niet gesproken hebt’. En dat gebeurde; iedereen stond open voor nieuwe contacten! Dit zorgde voor verrassende ontmoetingen en goede gesprekken, onder het genot van een goede hap en lekkere drankjes.

De maand juni staat in het teken van de ‘maand van de starter’, vanuit IkBenDrentsOndernemer. Een mooi gelegenheid om beweging te creëren rondom deze doelgroep. Events als de Young Business Award dragen enorm bij aan de goede beeldvorming en zichtbaarheid van startups. De Drentse Startup verkiezing is ook deze week, met drie fantastische finalisten. De hele maand zal er ook via social media extra aandacht zijn voor starters. Met gouden tips, inspiratie en mooie verhalen. Kortom; steeds meer reuring en beweging in Drenthe, laten we dat samen blijven versterken!