Hoe wij werken.

Onze aanpak is verfrissend ontnuchterend. Ondernemend, van idee tot start en uitvoering. We zetten de mensen in die passen bij jouw vraag. We kennen het klappen van de zweep. Eerdere bedrijven en projecten hebben ons gemaakt tot wie we nu zijn: doordenkers en aanpakkers.

We gaan voor resultaat en dus moet er gewerkt worden. Soms hard maar altijd slim.

Het begint met een vurig verlangen, waarschijnlijk herken je dat. Er schuurt iets, je ruikt een kans. Daar willen we het graag over hebben. Vervolgens zijn we kritisch. Kritisch op jouw vraag maar ook op onze toegevoegde waarde. Voordat we samen gaan werken hebben we bepaald wat het resultaat moet zijn.

De rollen die we aannemen zijn divers; innovatiemakelaar, kwartiermaker, ondernemerscoach of business developer. We implementeren beleidsthema's en ontwikkelen innovatieprogramma's.

Wat we ook doen, het resultaat staat altijd centraal.

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

Innovatiemakelaar

Bij grotere regionale thema's is er regelmatig de wens om bedrijvigheid te vergroten, kennis te delen en innovaties te versnellen. De innovatiemakelaar verbindt, ontwikkelt businesscases, bouwt projecten en is de spin in het web.

Subsidies en financiering

Financiering van projecten en bedrijven is nodig om (innovatie-) ambities te realiseren. Naast risicokapitaal werken we steeds vaker met subsidies in onze projecten die veelal om innovatie draaien. We ondersteunen het gehele traject van aanvraag tot indienen en vaststelling.

Meer over hoe we subsidies toepassen lees je hier.

Business Developer

De groeifase van een bedrijf kent hele andere uitdagingen dan de startupfase. Dat weten we uit ervaring. Bedrijfsvoering, het bouwen van een team, de rol van ondernemer die wijzigt, dit zijn veelvoorkomende vraagstukken. Als ervaren business developers zijn wij in staat deze groei te begeleiden. Dit kan op individuele basis voor MKB-bedrijven, in opdracht van een overheidsinstelling of in het kader van regiostimulering.

Innovatieprogramma's

Elk bedrijf en elke organisatie heeft innovatiekracht. Soms schep je het met bakken tegelijk op. Meestal moet je even graven.

Of het nu scheppen of graven is, BBENG helpt je om innovatieprogramma's op te zetten en uit te voeren.

Waarom je dat zou doen? Vraag maar aan Eelco. Of aan Ruben, die heeft er voor doorgeleerd.

Lorem ipsum

Ondernemerschapsprogramma

Ondernemers laten groeien, of ondernemende vaardigheden van medewerkers vergroten. Tijdens een groeiprogramma worden de deelnemers geprikkeld om hun concept kritisch te bekijken, te reflecteren op hun persoonlijke groei, maar vooral ook om naar buiten te gaan! Voorbeelden hiervan zijn L.A.B. Groningen en De Noorderlingen.

Ondernemerscoach

Ondernemers zijn net mensen. Soms wil het even niet, zijn de keuzes te overweldigend of dient zich een strategisch dilemma aan. Dan kan het goed zijn om met een andere ondernemer te sparren.

Als ervaren ondernemer dringt onze founder Nanko Brattinga snel door tot de kern. Een schop onder de kont waar nodig en een aai over de bol wanneer gewenst. Altijd met respect en vanuit een goed hart.

Benieuwd naar onze projecten?

We noemen er een paar: