The Green Business Challenge Energy Edition

De route van een case owner bij The Green Business Challenge

Itā€™s a wrap! Van 12 tot en met 17 mei 2024 vond The Green Business Challenge weer plaats. Deze Energy Edition was een groot succes met 24 studenten uit 17 verschillende landen. Zij werkten aan 5 uitdagende cases verspreid over 6 dagen en 5 unieke locaties. Het was een week vol hard werken, nieuwe inzichten, en natuurlijk... (een stuk of?) 524 kopjes koffie! 

In deze blog en video over de Energy Edition zetten we Haitjema, vertegenwoordigd door Bas van Aggelen, in de schijnwerpers. Deze video geeft een uniek kijkje achter de schermen en toont de reis die een case owner aflegt tijdens de Green Business Challenge.

Een roadtrip aangedreven door innovatie en samenwerking

Vanaf het moment dat Bas van Aggelen de challenge van Haitjema presenteerde aan onze tot business developers omgedoopte studenten, wisten we dat dit een bijzondere editie zou worden. De Green Business Challenge, georganiseerd door BBENG, brengt jonge professionals van over de hele wereld samen om te werken aan de complexe uitdagingen van ondernemers die aan de slag willen binnen de groene economie. Deze editie, opgezet in samenwerking met de New Energy Academy, bestond uit 24 studenten die vanuit alle denkbare disciplines en vakgebieden samenwerkten aan vijf uitdagende cases van bedrijven in Noord-Nederland.

Check de video over Haitjema als case owner

De challenge van Haitjema

Haitjema is al vanaf 1885 een leider op het gebied van grondwatertechnieken. Van het leveren van drinkwater tot het implementeren van innovatieve Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) systemen: met een sterke toewijding aan duurzaamheid, wil Haitjema een voorbeeld stellen in de markt door prioriteit te geven aan langetermijnoplossingen die in lijn zijn met het milieu en het welzijn van de samenleving.

De challenge die Haitjema aan onze studenten stelde was: "Help Haitjema bij het realiseren van emissievrije en fossielvrije apparatuur.

Haitjema zoekt naar innovatieve oplossingen om hun apparatuur over te schakelen naar emissievrije en fossielvrije alternatieven, waarbij duurzaamheid centraal staat zonder afbreuk te doen aan operationele efficiĆ«ntie. De Green Business Challenge kan hen helpen pionieren met oplossingen die de energietransitie bevorderen en tegelijkertijd de continuĆÆteit en betrouwbaarheid van hun operaties waarborgen.

Hoogtepunten van de Energy Edition 

Gedurende zes intensieve dagen, verspreid over vijf unieke locaties, werkten onze teams dus aan vijf uitdagende cases. Met dagelijkse stand-ups, workshops en bedrijfsbezoeken kregen onze business developers de kans om diep in hun cases te duiken. De samenwerkingen met bedrijven zoals Haitjema, Gasunie, Graphene Pioneer, Hydrogen Prospect en de NAM waren cruciaal voor het succes van deze editie.

Een van de hoogtepunten was het eindevenement bij Gasunie, waar de teams hun oplossingen presenteerden aan een vakjury, een groot publiek en hun case owners. Het was inspirerend om te zien hoe de studenten, die elkaar voor deze week nog niet kenden, samenwerkten en innovatieve oplossingen bedachten.

Waarom jij de volgende case owner moet zijn

Als case owner biedt de Green Business Challenge een unieke kans om samen te werken met getalenteerde jongeren van over de hele wereld. Onze multidisciplinaire teams worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun talenten en worden intensief gecoacht door professionals. Deze begeleiding zorgt ervoor dat de studenten hun volle potentieel kunnen bereiken en garandeert de waarde van de eindproducten. Dit geeft je bedrijf de mogelijkheid om innovatieve oplossingen te ontdekken en te implementeren. Bovendien draagt deelname bij aan het promoten van duurzaamheid en het vinden van nieuwe manieren om een positieve impact te hebben op de toekomst.

Haitjema heeft deze ervaring als erg waardevol ervaren. Niet alleen vanwege de innovatieve ideeƫn die voortkwamen uit de challenge, maar ook door de frisse perspectieven en de energie die de studenten meebrachten.

Meld je aan voor de volgende editie!

Ben je geĆÆnspireerd geraakt door het verhaal van Bas en Haitjema? Wil je jouw bedrijf ook zien profiteren van de samenwerking met internationale topstudenten en bijdragen aan een duurzamere wereld? Meld je dan vandaag nog aan als case owner voor de volgende editie van de Green Business Challenge!

Tijdens de Green Business Challenge duiken jonge professionals van over de hele wereld een week lang in de complexiteit van de groene economie en pakken ze echte uitdagingen aan voor echte bedrijven. Ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden, bouwen waardevolle vriendschappen op en ontdekken spannende carriĆØremogelijkheden. Elke editie heeft een specifiek thema, variĆ«rend van circulaire economie en biobased economie tot klimaatverandering en energie. 

Wat begon in 2021 als een idee om de groene economie te stimuleren, is uitgegroeid tot een onvergetelijke ervaring, vele samenwerkingen en nieuwe vriendschappen. Kennisinstellingen, bedrijven, overheden en studenten werken samen aan bedrijfsoplossingen die ertoe doen. Inmiddels hebben zoā€™n 100 studenten uit 20 verschillende landen met succes 20 uitdagingen aangepakt en oplossingen gepresenteerd voor duurzame verpakkingen, het beter benutten van reststromen, het verbeteren van circulaire ketens, het ontwikkelen van biobased bouwmaterialen en het bijdragen aan tal van andere duurzame innovatiemethoden.

Meer weten?

Weten wat The Green Business Challenge inhoudt voor de studenten en zien hoe de week verloopt? Kijk dan de video hieronder, of ga naar thegreenbusinesschallenge.nl