Over Janne

De boodschap is inmiddels luid en in overvloed aanwezig. Veel moet anders. En snel. Van klimaatverandering en energietransitie tot digitale transformatie. Voor morgen, 2030, 2050, een betere toekomst. Veel lijkt inmiddels ook anders te kunnen. Circulair, duurzaam, CO₂-neutraal, groen, inclusief en regeneratief. Met behulp van Big Data, AI, SDG’s, bio-based design, TED Talks, transitietools, innovatieplatforms en subsidies — om maar een paar te noemen. Echter, als het verleden ons iets heeft geleerd, is dat verandering makkelijker is gezegd dan gedaan. Binnen dát dynamische speelveld begeef ik me het liefst: van idee en vanuit intentie naar impact.

‘The limits of my language, mean the limits of my world’

Ik kijk voorbij de status-quo en ben altijd in gesprek met en voor verandering. Ik voel me dan ook als een octopus in het water bij BBENG. En niet alleen omdat elke ondernemende vezel in mijn lichaam de urgentie, relevantie en potentie ervan aanvoelt. Door vanaf kleins af aan al mijn inner-Alice in Wonderland te omarmen, stuurt mijn nieuwsgierigheid mij regelmatig naar onbekende plekken. Om iets nieuws te ontdekken, dat ene ontbrekende puzzelstukje te vinden of te achterhalen hoe iets (niet goed) in elkaar zit. Het resultaat: Ik zit niet stil. Vanuit mijn rol als brand specialist, event marketeer en change & communicatieconsultant. Gedreven door mijn passie voor communicatie, educatie, design en innovatie. Gemixt met systeemdenken, psychologie en filosofie. Als creatief ondernemer, teamplayer, gastspreker en sparring-partner. Voor een dierentuin, fashion incubator, museumnacht, stad en zoveel meer. Inmiddels als Groningse, met een Maastrichtse zachte G en zo nu en dan een Londense slip of the tongue.

Mijn favoriete bezigheid: de juiste vragen stellen, die meestal beginnen met ‘Waarom (niet)’ en de kern van een probleem, oplossing of potentie blootleggen — vanuit een verfrissend perspectief. Om vervolgens met de juiste tools en stakeholders een verbindende narrative te creëren die ruimte maakt voor groei, innovatie en samenwerking. Dit alles eenvoudig en doeltreffend, eerlijk en duidelijk, met een aanstekelijke dosis energie alsook verantwoordelijkheidsgevoel. Voor bedrijven, instituten en (jonge) individuen. Van start-up en scale-up tot business challenge.

En als ik niet bij BBENG ben? Dan vind je me hoogstwaarschijnlijk verzonken in een kunstwerk, podcast of boek vol nieuwe vraagtekens, word ik voortgetrokken door mijn enthousiaste hond Floki of proost ik ergens op de wereld op al het moois dat was, is of nog moet komen.

Vragen voor Janne? Neem contact op!