De Noorderlingen- Minor for Major

Ondernemerschapsminor De Noorderlingen

De Noorderlingen is hét programma voor HBO studenten die tijdens hun studie al een eigen bedrijf hebben. Een unieke samenwerking tussen twee hogescholen (Hanzehogeschool en NHL Stenden) om ondernemende studenten nét dat beetje extra te kunnen bieden. 

Het programma, in de vorm van een minor van een half jaar, is in 2013 vanuit BBENG opgezet en werkt samen met een team van docenten van beide hogescholen. De ambitie is om studentondernemers tijdens hun studie versneld te laten groeien, zowel bedrijfsmatig als persoonlijk. Sinds 2013 hebben we ruim 250 studenten begeleid naar groei. Met 50+ aangesloten partners en coaches uit heel Noord-Nederland helpen we ondernemende studenten stappen zetten met hun bedrijf. Daarmee is het programma een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid en de markt. Meer dan 50 ondernemers en organisaties zijn duurzaam verbonden aan het programma. Zij bieden hun expertise, netwerk en faciliteiten aan om de jonge ondernemende helden te ondersteunen.

Initiator en projectleider van het programma, Eelco Bakker, is samen met Anna Vellinga (programmamanager en marketeer) verantwoordelijk voor het programma De Noorderlingen.

Een kijkje achter de schermen?

Bekijk hieronder hoe we student ondernemers de kans geven om met hun bedrijf te shinen op het podium

Meer weten?

Eelco Bakker en Anna Vellinga zijn betrokken bij De Noorderlingen!
Klik op een van de collega's om meer te weten te komen of: