Over Ruben

Met de containerbegrippen innovatie en ondernemerschap als vertrekpunt, is het mijn uitdaging om concreet te worden. Ik zoek altijd naar een volgende stap. Vaak door een plan te maken en te helpen in de uitvoering. Door samenwerkingen te initiëren en op te zetten. Door projectkansen te verkennen en te benutten. En door markten te verkennen en te betreden. Het is dus niet alleen de verkenning of het plan, maar vooral ook het realiseren.

Energie krijg ik van sparren met ondernemers, nieuwe kansen verkennen en/of de vraag achter een vraag boven tafel te krijgen. De behoefte of doelstelling staat altijd centraal. Ik werk graag aan het ‘innovatiever’ maken van organisaties, altijd met de organisatiedoelstelling als uitgangspunt. Ik werk graag aan ondernemerschap, altijd met de businesscase als leidraad. Ik denk graag mee over product-marktcombinaties, financierings- en subsidiekansen, samenwerkingskansen, etc.

Een specifiek project binnen BBENG is de Green Business Challenge. Met dit initiatief is het mijn voornaamste doel om de groene economie een impuls te geven. De samenwerking tussen de ‘triple helix’ en de belangrijke rol voor studenten, maakt dat ik in de Green Business Challenge een concept zie dat op veel plekken toegepast kan en moet worden. Wil je hier een rol in spelen, op welke manier dan ook, neem dan vooral eens contact op.

Benieuwd naar mijn projecten?

Bekijk hier onder waar ik aan werk. Meer weten of sparren over innovatie? Neem contact op!

Koffie drinken?